Mandarinko Mandarinko Mandarinko
 

Osnivač i vlasnik tvrtke Mandarinko d.o.o. Opuzen jest Strahimir Filipović.
Nakon završene srednje škole, te fakulteta u SAD-u, gdje sam boravio gotovo šest godina, počeo sam radno iskustvo u Konzumu d.d. Zagreb u području nabave voća i povrća, a zatim u maloprodaji na području Zagreba. Nakon odsluženja vojnog roka i ženidbe odlučio sam nastaviti radno iskustvo u Neretvi. Od 2001.g. do pokretanja vlastite tvrtke djelovao sam na raznim zadacima vođenja financiranja poduzeća u Splitskoj banci d.d. na području od Makarske do Dubrovnika.

Uz obilato vođenje i savjete od oca i drugih poslovnih uzora i mentora rastao sam do spoznaja koje su me uputile na ostvarenje životnih planova u industriji voća i povrća.

Naš je posao pomoći poljoprivredne proizvođače neretvanskog bazena tako što ih vlastitim kanalima dovodimo na police trgovačkih lanaca. To činimo svakodnevnim kontaktima između kupaca i poljoprivrednih proizvođača, usklađujući potrebe i mogućnosti po prihvatljivim tržišnim cijenama, uz pokrivanje troškova poslovanja i ostvarenje dobiti.
Naš poslovni cilj ima tri dimenzije:
• biti servis rascjepkanim poljoprivrednim proizvođačima da dođu na police trgovačkih lanaca u Republici Hrvatskoj, a kada nam tržišni uvjeti dopuštaju i na policama stranih zemalja. Izvozna tržišta na koja smo usmjereni jesu: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska, Srbija i Crna Gora, Slovačka, Češka, Poljska i Makedonija. Robne skupine koje nas interesiraju jesu: mandarina, kupusnjače, zelena salata, karfiol, rajčica, paprika, krastavac, tikvica, lubenica, dinja.
• biti učinkovit i inovativan proizvođač povrća u zaštićenim prostorima (plastenicima), čijom kvalitetom i kontinuitetom gradimo povjerenje kupaca u našu tvrtku
• biti prepoznat kao pouzdan kapilarni dostavljač svježeg voća i povrća za gastronomiju i maloprodajnu mrežu u području od Splita do Cavtata.
Poslovnu aktivnost Mandarinko d.o.o. je skromno počelo 03.07.2003.g.
U relativno kratkom vremenu pozicionirali smo se među vodeće tvrtke na jugu Hrvatske u segmentu organiziranja proizvodnje, otkupa, skladištenja i prerade svježeg voća i povrća.

Ukupan tržišni iskorak postigli smo predanim radom malog i efikasnog tima od dvadesetak ljudi. U jeku sezone mandarina upošljavamo još 50 djelatnika. Imovina kojom raspolažemo uključuje vlasništvo poslovnog prostora na atraktivnoj građevinskoj parceli u Opuzenu uz glavne cestovne prometnice, veličine 5.500 m2; vlasništvo modernog plastenika veličine 8.000 m2 na vlastitom poljoprivrednom zemljištu, gdje hidroponskom tehnologijom proizvodimo kvalitetno povrće; dvanaest voznih jedinica (termoizolirani kamion MAN, termoizolirani Iveco Daily kombi, dostavni kombi VW) dopunili smo sa još jednom novom IVECO/Kogel šleper hladnjačom i dva MB kamiona hladnjače.
© Mandarinko d.o.o. Opuzen 2007. / Sva prava pridržana.